Mijn achtergrond

Bertie Happel (1952)

Van jongs af aan fascineert het mij dat mensen zo verschillend zijn. Bij de geboorte van mijn vier kinderen was ik telkens weer verwonderd dat ieder kind zo’n eigen, unieke uitstraling heeft en zich vervolgens helemaal op zijn/haar eigen wijze ontplooit.
Ik ontwikkelde interesse in psychologie, oosterse en westerse filosofie, astrologie, tarot en het enneagram. In de tijdsgeest van de jaren 70 was er een overvloed aan literatuur en trainingen op deze gebieden.

Op latere leeftijd heb ik mij verder verdiept en ontwikkeld in astrologie. Vanaf 1994 heb ik cursussen en opleiding gevolgd bij verschillende astrologen: Jan Bartelsman, Peter Delahaye, George Bode en Carla Kerklaan. Vanaf 1999 geef ik zelf horoscoopduidingen en cursussen.
Daarnaast volgde ik de hbo-opleiding Hypno- en psychotherapie (BGL & Partners), Ridhwan School (Diamond Approach), Tantra Jaartraining (Centrum voor Tantra Amsterdam) en de Enneagram Basis en Intensief (Enneagram Nederland).

De kennis en ervaring die ik in deze opleidingen heb opgedaan en mijn levenservaring hebben mijn gezichtsveld verruimd en geven verdieping aan mijn horoscoopduidingen. Ik werk vanuit respect, zonder oordeel, met zorgvuldige aandacht voor ieders persoonlijk proces.